Knuffelpanda in beeld op de GoPro - Gepubliceerd op 16-04-2017


In de week waarin Panda's Wu Wen en Xing Ya in Nederland arriveerden en het spelonderdeel "te dik of zwanger" van de buis werd gehaald, bereidde Ferrari Richard zich voor op een 240 kilometer tellende Amstel Gold Race. Op deze zaterdag zal hij starten aan een tocht van 20 dozijnen kilometers door de Limburgse heuvels. Respect! En hulde dat Richard ons Bike Team Grunn vertegenwoordigd!

In ons vertrouwde Stadspark geen Limburgse sferen, maar typische Groningse taferelen. Het dreigde te regenen en het waaide erg hard (5 Bft). We besloten koers te zetten naar ons geliefde Zoutkamp. Onder ons introducés Egbert (nog één), Wesley en Carola. Laatstgenoemde goedlachse blonde arriveerde met een GoPro op haar helm. Het was voor de ijdele mannen in het peloton hét moment om de kleding strak te trekken en voor het laatst terug te denken aan bovengenoemd tv-programma van de KRO-NCRV. Vervolgens startten we onze motoren en gingen we Noord-Westwaarts. Dat dit de richting was waar de wind vandaan kwam werd direct duidelijk. Amper uit het stadspark vertrokken, gingen de koppies naar beneden en zochten we een weg onder de wind door. De kopposities wisselden we in rap tempo af, totdat ausputzer Egbert T voorop kwam rijden. Hij bracht ons naar Zoutkamp, alwaar we neerstreken in het lokale IJssalon en Restaurant De Boeter. De appeltaart bleek verrassend goed en met trots oordeelden we wat deze zelfgemaakte lekkernij smakelijker was dan de appeltaart van de overbuur die appeltaart van een bakker betrekt. 

De terugweg bleek een peulenschil. Met de wind in de rug was het heerlijk peddelen richting Stad. Emile, onze knuffelpanda, trok aan het lint en gooide -geholpen door de rugwind- het tempo omhoog tot boven de 35 per uur. De tempo werd wreed verstoord door het lekke bandsignaal. Nieuwe Egbert bleek een lekke voorhand te hebben nabij Noordhorn. Als voormalig fietsenmaker wipte hij snel de kapotte band onder de buitenland vandaan en stelde een bandenplak voor. Het was Peter E die hier een stokje voor stak en nieuwe Egbert wees op onbeschreven fietswetten en soigneren. Peter E stak de handen uit de mouwen en probeerde te helpen met een luchtpatroon. Het luchtpatroon bleek echter gekocht bij een louche dealer en weigerde. Het leverde een stortvloed aan kritiek op over Peter's soigneerkunsten, helemaal toen Peter uiteindelijk de halve patrooninhoud in de atmosfeer lieten verdwijnen. Desondanks konden we allen onze weg vervolgen en konden we niet zonder slag of (wind)stoot het Stadspark weer bereiken. Carola plaatste een fotoreportage van de tocht op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/134878283341708/

 

 Facebook

Home

Nieuws

Agenda

(nieuwe) leden

Foto’s

Gedragsregels

Kleding

Dashboard

Appeltaart

Sponsoren

Contact

Bestuur

Links